Woningoverval in Goes: politie zoekt hulp

8 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van 22 op 23 juni zijn twee bewoners van een huis aan de Ravelijn de Grenadier in Goes slachtoffer geworden van een woningoverval. Onder bedreiging van een pistool hebben de daders kostbare voorwerpen, waaronder een Rolex-horloge en andere sieraden, gestolen. De politie is op zoek naar informatie en vraagt om hulp van het publiek.

Overval en onderzoek

De overval werd gepleegd rond 3.20 uur ‘s nachts. De drie overvallers dwongen zichzelf op nog onbekende wijze de woning binnen. Ze bedreigden de bewoners met een vuurwapen en mishandelden hen. Na de overval vertrokken ze snel met het Rolex-horloge en meerdere armbanden, terwijl ze de twee bewoners vastgebonden achterlieten.

De bewoners wisten even later buurtbewoners te alarmeren en de politie startte een onderzoek. Tijdens dit onderzoek zijn veel camerabeelden bekeken. Op deze beelden is te zien dat drie mannen in de nacht van de overval door de straat van de slachtoffers lopen. De politie vermoedt dat dit de daders zijn.

Signalement en voertuig

Twee van de mannen hebben een donkere huidskleur en zijn redelijk lang. De andere persoon heeft een lichtgetinte huid en is duidelijk een stuk kleiner. De man die gesproken heeft, deed dat in accentloos Nederlands. Ze reden die nacht waarschijnlijk in een kleine auto, vermoedelijk een Ford Fiesta. Een opvallend detail aan deze auto is dat de wieldop rechtsachter ontbreekt.

Oproep aan het publiek

De politie wil weten wie er afgelopen juni over de Ford Fiesta beschikte. Ze hopen dat iemand de auto in de periode rond de overval heeft gezien, weet wie erin reed of waar die auto bijvoorbeeld geparkeerd stond. Daarnaast hebben de overvallers ook het echtheidscertificaat van de Rolex meegenomen, wat het makkelijker maakt voor hen om het horloge te verkopen. Als iemand het horloge ergens is tegengekomen, wil de politie dat graag weten. Ten slotte zijn er ook armbandjes meegenomen. Informatie over deze sieraden is ook van harte welkom.

Iedereen die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht contact op te nemen met de politie.