Gemeente Goes beloont mantelzorgers met extraatje

4 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Goes heeft besloten om mantelzorgers in 2024 weer een extraatje te geven. Deze zogenaamde ‘mantelzorgwaardering’ is een bedrag van 75 euro, bedoeld om mantelzorgers een blijk van waardering te geven.

Aanvragen mantelzorgwaardering

De mantelzorgwaardering kan worden aangevraagd door de zorgvrager, de persoon die de zorg ontvangt van de mantelzorger. Tot nu toe hebben al ruim 400 mensen de waardering aangevraagd, wat de gemeente Goes ziet als een teken van waardering voor alle mantelzorgers in de gemeente. Op dit moment staat de teller op 418 aanvragen.

Hoe te aanvragen

Het aanvragen van de mantelzorgwaardering kan zowel schriftelijk als digitaal. Voor een papieren aanvraagformulier kan men terecht bij het Stadskantoor of bij het Mantelzorgpunt van SMWO.

Voorwaarden

Een belangrijke voorwaarde voor de aanvraag is dat de zorgvrager inwoner moet zijn van de gemeente Goes. De vergoeding kan worden aangevraagd van 1 februari 2024 tot en met 31 maart 2024. Een zorgvrager kan maximaal één waardering aanvragen. Voor meer informatie over het aanvragen van de mantelzorgwaardering en de geldende voorwaarden kan men terecht op de website van de gemeente Goes.