SVB opent eerste fysieke gemeenteloket in Zeeland

9 maanden geleden gepubliceerd

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft op 31 oktober een fysiek loket geopend in het Stadskantoor van de gemeente Goes. Dit is het resultaat van een formele samenwerking met de gemeente. Het loket is elke dinsdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Burgers die gebruikmaken van de diensten van de SVB, of van plan zijn dat te gaan doen, kunnen hier terecht voor hulp en informatie.

Persoonlijke dienstverlening

De SVB is een van de grootste uitvoeringsorganisaties van Nederland, verantwoordelijk voor het uitbetalen van onder andere de AOW, de kinderbijslag en de AIO aan ongeveer 5,7 miljoen burgers. De organisatie is bezig haar dienstverlening proactiever en persoonlijker te maken, en het openen van SVB-loketten bij grote gemeenten is hier een belangrijk onderdeel van.

Inwoners van de gemeente Goes en alle andere Zeeuwse gemeenten kunnen nu elke dinsdag zonder afspraak terecht bij het loket voor vragen, ondersteuning of meer informatie over de regelingen die de SVB uitvoert.

Digitale dienstverlening

De overheid wordt steeds digitaler, maar digitale dienstverlening is niet voor iedereen altijd de juiste oplossing. Ook kan het bij ingewikkelde vragen prettig zijn om persoonlijk contact te hebben met een medewerker, vooral als er meerdere organisaties bij betrokken zijn. De SVB heeft nu loketten in 6 gemeenten, waaronder Alkmaar, Enschede en Maastricht, en is blij met de toevoeging van een loket in Zeeland.

Volgens André van der Reest, wethouder van de gemeente Goes, is dit loket een mooie aanvulling op de dienstverlening vanuit het Stadskantoor. Het sluit niet alleen aan bij de werkzaamheden van de gemeente en GR de Bevelanden, maar ook bij het RNI loket en Expat Center die in het Stadskantoor zijn gevestigd. Er wordt uitgekeken naar een fijne samenwerking met de SVB.