Kibeo zet in op financiële gezondheid van medewerkers tijdens Nationale Vitaliteitsweek

7 maanden geleden gepubliceerd

De kinderopvangorganisatie Kibeo toont extra aandacht voor de financiële gezondheid van haar medewerkers tijdens de Nationale Vitaliteitsweek van 25 tot 29 september. Deze week staat in het teken van financiële gezondheid, met de focus op sparen en beleggen.

Een interne peiling bij Kibeo gaf aan dat de meerderheid van de medewerkers meer wilde weten over deze onderwerpen. Als gevolg daarvan heeft Kibeo een week vol met financiële activiteiten en informatie gepland.

Activiteiten en informatie

Gedurende de week kunnen medewerkers deelnemen aan een winactie waarbij ze kans maken op een financieel zelfhulpboek. Daarnaast ontvangen ze dagelijks financiële weetjes en tips. Ook is er een online lezing ‘Bereik meer met je geld’ van Rabobank. In samenwerking met een expert van GR de Bevelanden is er een blog geschreven over veelvoorkomende valkuilen op financieel gebied met tips om deze te voorkomen.

Aandacht voor vitaliteit

Kibeo benadrukt het belang van vitaliteit van haar medewerkers. Buiten de Nationale Vitaliteitsweek om zijn er ergocoaches die collega’s ondersteunen bij ergonomisch werken met kinderen. Kibeo vergoedt ook de kosten van de griepprik en biedt een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering. Daarnaast worden er maatregelen genomen om de werkdruk te verlagen, zoals de inzet van groepshulpen en ondersteuning vanuit het servicekantoor.

Een ander aspect van vitaliteit waar Kibeo waarde aan hecht, is werkgeluk. Medewerkers worden regelmatig verrast met een kaart of presentje om de waardering van Kibeo te uiten.