Drie jonge verdachten aangehouden voor poging straatroof Grote Markt in Goes

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

De politie hield in de afgelopen week drie jonge verdachten aan voor een poging straatroof en een bedreiging van twee leeftijdgenoten.

Het incident vond plaats op vrijdag 27 november jl. Rond 17.00 uur waren de twee slachtoffers (15 en 16 jaar en afkomstig uit Arnemuiden en Middelburg) aanwezig op de Grote Markt in Goes. Zij werden hier benaderd door drie jongens die hen bedreigden en probeerden kleding van hen afhandig te maken. De drie vertoonden dermate intimiderend gedrag dat de twee slachtoffers op een gegeven moment zijn weggerend en een volwassene vroegen hen te helpen.

De politie werd in kennis gesteld en startte een onderzoek. De agenten bekeken camerabeelden en herkenden van die beelden twee verdachten. Dit betroffen een 16-jarige jongen uit Kapelle en een 18-jarige jongen uit Terneuzen. Zij zijn op 30 november aangehouden. Op 2 december werd een 16-jarige Goesenaar aangehouden voor dit incident. De drie hebben verklaringen afgelegd bij de politie. Ze zijn voor de rechter-commissaris geleid en die heeft bepaald dat zij, onder bepaalde voorwaarden, in vrijheid moesten worden gesteld. Als de jongens zich niet aan die voorwaarden houden dan worden zij aangehouden.

Adverteren op Goes-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Goes-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Goes
15:09

18° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

69%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief