Politie onderzoekt hennepkwekerijen en witwassen in Goes

Normal hennep in pot

Tijdens een actiedag heeft de politie dinsdag 27 oktober op acht locaties in Zeeland en West-Brabant onderzoek gedaan. Hierbij zijn drie woningen, twee auto's, geld, drugs en hennepplanten in beslag genomen. Er werden drie mannen gearresteerd.

De politie startte een paar maanden geleden een onderzoek naar enkele hennepkwekerijen. Onder leiding van een officier van justitie werden eind oktober door het onderzoeksteam invallen gedaan in woningen in Ellewoutsdijk, Hengstdijk, Kortgene, Poortvliet, Tholen en Bergen op Zoom (3x). In Ellewoutsdijk werd de bewoner aangehouden. Datzelfde gold voor twee bewoners van twee woningen in Tholen en Bergen op Zoom.

Witwassen

Tijdens de doorzoekingen trof de politie in vijf woningen geld, twee auto's, drugs en honderden hennepplanten aan. In drie andere woningen werden geen bijzonderheden gevonden. Deze spullen werden in beslag genomen. Daarnaast werden de drie woningen van de verdachten in beslag genomen. De woningen, auto's en geld zijn in beslag genomen omdat vermoedelijk sprake is van witwassen. Justitie en politie onderzoeken of de mannen crimineel verkregen geld hebben witgewassen door goederen te kopen. De hennepkwekerijen en -planten zijn vernietigd.

Beperkingen

De drie bewoners zaten sinds eind oktober vast en zijn deze week, in afwachting van de rechtszaak, in vrijheid gesteld. Omdat het drietal aanvankelijk zogenaamde beperkingen kreeg opgelegd en meer verdachten moesten worden verhoord, is tot nu toe geen informatie over het politieonderzoek verstrekt. Het politieonderzoek loopt nog door.

Meld hennepkwekerijen!

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven nog steeds veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad, waarbij sprake is van geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties. Hebt u een tip over een hennepkwekerij, dan kunt dit doorgeven:

  • via 0900-8844 of WhatsApp 0612207006;
  • anoniem via 0800-7000;
  • onderstaand tipformulier.

Adverteren op Goes-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Goes-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Goes
15:09

18° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

69%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief